Over ons

Wij helpen bedrijven inzichten te verkrijgen met behulp van kunstmatige intelligentie.

LEXGEN is een gespecialiseerd en ambitieus bedrijf met gecombineerd een aantal decennia ervaring op het snijvlak van het recht en softwareontwikkeling.
Het team bestaat uit specialisten met een juridische achtergrond en informatie, data science, ontwerpers en beveiliging experts met nadruk op generatieve kunstmatige intelligentie en natural language processing.

Voor juridische, fiscale en accountancy professionals.

LEXGEN is opgericht om het werkproces van kenniswerkers te optimaliseren.

Efficiënte Juridische Antwoorden met AI

Met behulp van geavanceerde technologie zoals generatieve kunstmatige intelligentie is het mogelijk om complexe juridische vragen goed en snel te beantwoorden

Efficiënt Inzichten Ontsluiten en Besparen

Door het vermogen om grote aantallen te doorzoeken kan je nieuwe inzichten op doen onder meer door interne kennis beter te ontsluiten. Hierdoor kan er substantiële tijd en kosten worden bespaard.

Geavanceerde Technologie

Centraal in onze aanpak staat de toepassing van generatieve kunstmatige intelligentie (zoals bekend van ChatGPT) en innovatieve natural language processing. Deze technologieën stellen ons in staat om complexe juridische data efficiënt te verwerken, waardoor kennis beter ontsloten wordt en substantiële tijd en kosten bespaard kunnen worden.

Toegewijd aan succes van onze klanten.

Wij begrijpen de uitdagingen en kansen binnen de juridische en fiscale sector. Wij zijn toegewijd aan het ondersteunen van onze klanten door te investeren in de relatie onder meer door actief kennis en kunde te delen Met LEXGEN kiest u niet alleen voor een product, maar voor een partner die meegroeit met uw ambities en behoeften.

Missie en visie

Levens van professionals transformeren door de meeste waarde te creëren als de beste en meest innovatieve leverancier van generatieve A.I. voor adviesprofessionals in Nederland.

Het team.

LEXGEN is opgericht door: mr. Raúl A.E. Maduro (fiscaal jurist en productontwikkelaar) en Robert Sassen (AI-expert).

Ons team bestaat onder meer uit specialisten met een juridische achtergrond, softwareingenieurs, datawetenschappers, ontwerpers en beveiligingsexperts.

Achtergrond

 • Ervaren productontwikkelaar meer dan een decennium ervaring in productmanagement, waarbij Raúl pioniert met innovatieve softwareoplossingen in het fiscaal en juridisch domein en andere compliance-gedreven zakelijke gebieden.
 • Afgestudeerd als Master in de Rechten (gespecialiseerd in belastingrecht) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam,
 • Werkzaam geweest bij KPMG Meijburg, SDU Uitgevers, diverse scale-ups in de informatiebeveiliging en voofagaande aan de oprichting van LEXGEN bij Wolters Kluwer als hoofd van fiscale productontwikkeling in Nederland.
 • Expertise beslaat voornamelijk productontwikkeling in de juridische tech-industrie met bijzondere nadruk op innovatie van fiscale en juridische databanken die onder meer gebruik maken van Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning en andere zoek- en semantische webtechnologieën, gepersonaliseerde aanbevelingssystemen, kennisbeheer, beveiligde softwareontwikkeling en toegepaste cryptografie in een ISO27001-gecertificeerde omgeving.
 • De rode draad is telkens: ‘zo efficiënt mogelijk, zoveel mogelijk waarde leveren aan de klant’

Achtergrond

 • Robert heeft Artificial Intelligence gestudeerd in Utrecht en ook een bachelor in Management en is deskundige op het gebied van datawetenschap met een diepgaande passie voor de toepassing van generatieve AI in gereguleerde zakelijke domeinen.
 • Robert overziet als CTO alle technische aangelegenheden van LEXGEN en levert een significante bijdrage aan de ontwikkeling van het LEXGEN platform.
  Zijn expertise strekt zich uit over het bieden van baanbrekende AI-oplossingen in complexe sectoren zoals juridisch, fiscaal, accountancy en andere kennisintensieve en gereguleerde gebieden.
 • In het verleden heeft Robert de spraakinterface van de voormalige start-up ‘Homey’ ontwikkeld en inmiddels is Homey in Nederland in veel winkels verkrijgbaar.
 • Eerdere rollen bij Ministerie van Buitenlandse Zaken, ING Nederland, Datavibes, Athom, Wolters Kluwers en Achmea hebben Robert in staat gesteld om in de loop der jaren belangrijke bijdragen te leveren aan de toepassing van AI, Machine Learning en datawetenschap in de bredere zin.

De LEXGEN Experts.

Het LEXGEN team bestaat uit een divers scala experts met verschillende achtergronden en expertises. Samen combineren wij onze inzichten om zoveel mogelijk waarde te creëren voor de klant.
+
Blije klanten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmo.

%
Optimisatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor 

%
Percentage

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmo.

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Geen zorgen, we sturen je geen spam.